Vannkrise i Agua Viva

For vel to uker siden ble vannet som ble pumpet ut på jordet stengt av, og følgen er katastrofal: Det lille som til nå har blitt dyrket av mais og bønner dør, og folk skynder seg å kutte plantene mens de enda kan brukes til dyrefôr. Brasil: 16.12.2002

For vel to uker siden ble vannet som ble pumpet ut på jordet stengt av og følgen er katastrofal: Det lille som til nå har blitt dyrket av mais og bønner dør, og folk skynder seg å kutte plantene mens de enda kan brukes til dyrefôr.

Så mens varmen og tørken blir mer intens øker misnøyen med MST som noen gir skylden for at de mest elementære fasiliteter som vann og strøm fortsatt mangler. Presidenten i vår bosettingsdel ønsker å kutte "samarbeidet" med MST og prøver i stedet å få folk til å melde seg inn i småbøndenes fagforening Visepresidenten er helt i mot dette. Hun mener at årsaken til at vannet har blitt stengt av er at presidenten ikke har betalt regninga for strømmen som driver vannpumpa, men stukket pengene i egen lomme. Andre snakker om at det er lederen i den andre delen av Agua Viva som ikke har betalt sin andel av regninga. Desverre ser det ikke ut til at folk flest vet hva de skal tro, men de er utålmodige og noen har begynt å snakke om å forlate Agua Viva og flytte tilbake til byen.

Christine

Land